Undersökningar

Här har vi samlat på oss relevanta mobilundersökningar från den Svenska och internationella Mobilmarknaden.

Vi har som avsikt att kontinuerligt genomföra undersökningar kring beteende och annonseffekt på alla våra mobilsajter och appar, kontakta oss gärna om du vill gärna en djupare analys eller vill tipsa oss om andra undersökningar som bör publiceras på Mobilsverige.

I fokusMultiscreen

Åtta av tio TV-tittare använder en mobil, dator eller surfplatta samtidigt som de tittar på TV. Det visar undersökningsföretaget Inizios studie av hur svenska tv-tittare ändrat sina vanor med inträdet av mobiler och surfplattor.

– När reklampausen startar går hälften av svenskarna under 44 år ofta till sina mobiler, säger Magnus Klockare Rossby, undersökningsledare på Inizio.

Undersökningen är den största i sitt slag med fler än 8000 intervjuvade i TNS-Sifos paneler. Inizio har studerat hur vanligt så kallat multiscreen-beteendet är, men även effekten av medieinvesteringarna i tv, mobll och surfplatta. Detta mättes genom att följa ett antal reklamkampanjer som gick i alla ”skärmmedier”. Avsikten var att undersöka reklamens effektivitet i den nya mediebeteendet.

Fler undersökningar

 • Multiscreen

  Åtta av tio TV-tittare använder en mobil, dator eller surfplatta samtidigt som de tittar på TV. Det visar undersökningsföretaget Inizios studie av hur svenska tv-tittare ändrat sina vanor med inträdet av mobiler och surfplattor.

 • Mobile Marketing 360

  Mobile Marketing 360 är en intressant studie som bekräftar det marknaden trott sig veta om svenska konsumentens användande av mobilen samt på ett bra sätt lyfter fram det som annonsörer och byråer måste bli bättre på.

 • Svenskarna och internet 2012

  Det man nu ser i den digitala utvecklingen är att den ökar överallt, inte lika mycket som förut, men fortsatt en ökning. Men det som ökar mest är användingen av och inte spridningen av digitala tjänster och kanaler. Vi blir mer och mer sammanbundna med digitala tjänster. Både i privatlivet och i yrkeslivet. Förut så [...]

 • Our Mobile Planet: Sweden 2012 Understanding the Mobile consumer

  Googles insikter om mobilt användande i olika länder har länge funnits tillgängliga på www.ourmobileplanet.com – men nu finns de svenska insikterna utplockande i en egen rapport med lite snygga grafer och illustrationer. Siffror kring räckvidd för mobilt internet och användande av smartphones finns det lite olika källor på. Det som är roligt med Googles studier [...]

 • Mobilens roll i mediemixen

  2012 var året som över 50% av befolkningen hade tillgång till en smartphone. En lika viktigt drivkraft för det mobila surfandet som bredbandet var för desktop vid samma nivå 2005. Nu måste alla annonsörer tänka mobilt. Få har kommit långt, många har testat. I den förstudie som gjordes till mobilundersökningen ställde vi frågan till annonsörer, [...]