10st fakta om vår mobilanvändning i samhället 2021

Bild på en mobil

5st fakta om vår mobilanvändning i samhället 2021

  1. Hur stor är andelen människor som äger smartphones?
  2. Mängden tid som spenderats på mobila enheter
  3. Människor som bedriver produktforskning på sina telefoner
  4. Shopping på språng
  5. Möjligheten att handla på en mobil enhet

Eftersom försäljningen av mobilhandel beräknas uppgå till 2,92 biljoner dollar år 2021 kan ägare av e-handelsbutiker inte längre ignorera behovet av att ha en mobiloptimerad webbutik för att locka kunder och utöka sitt varumärke.

Att förstå hur dagens konsumenter använder sina mobila enheter är det första steget. Så, innan du börjar göra ändringar i din butik, läs vidare för den mest aktuella och relevanta statistiken och data som hjälper dig att planera ditt tillvägagångssätt.

I det här inlägget kommer vi att gå igenom betydande mobildata inklusive antalet individer som har smartphones, hur mycket pengar som spenderas på digitala annonser på mobila enheter och mer.

1. Hur stor är andelen människor som äger smartphones?

1. Hur stor är andelen människor som äger smartphones?

När det gäller statistik över mobilanvändning är en sak som inte kan förbises, den överväldigande dominansen av smartphones.

Det finns 6,4 miljarder smartphone -användare på planeten just nu (Statista, 2021). Med tanke på världens befolkning på 7,9 miljarder människor, översätter detta till en smartphone -penetrationsgrad på mer än 80%.

Antalet smartphone -användare ökar också snabbt med tiden, vilket framgår av att det bara var 3,7 miljarder smartphone -användare för bara fem år sedan 2016. Med andra ord, på bara ett halvt decennium har antalet smartphone -användare ökat med 73,9 procent.

Smarttelefonanvändningen förväntas fortsätta att öka under de följande åren, överstiga sju miljarder användare 2024 och stiga till 7,5 miljarder år 2026.

Kina, som är världens mest befolkade land, borde inte vara någon överraskning för majoriteten av dessa smartphone -användare. Det finns över 911 miljoner smarttelefonanvändare i Kina, vilket är mer än dubbelt så många i Indien, som ligger på andra plats. USA, med 270 miljoner smartphone-användare, är den tredje största smartphonemarknaden.

2. Mängden tid som spenderats på mobila enheter

2. Mängden tid som spenderats på mobila enheter

Nu när vi vet hur många individer som har mobiltelefoner, är nästa steg att ta reda på hur mycket tid de spenderar med att använda dem.

Den typiska amerikanska vuxen spenderar 3 timmar och 43 minuter per dag med att använda sina mobila enheter under 2019. Det var första gången som den tid som spenderades på mobila enheter överträffade den tid det tog att titta på tv, vilket var 3 timmar och 35 minuter.

Under de följande två åren väntas klyftan växa ännu mer, med tid på mobila enheter som förväntas nå knappt fyra timmar (3 timmar och 54 minuter) år 2021, jämfört med 3 timmar och 22 minuter för att titta på tv.

Genom att zooma in på smartphonedata, observerar vi att amerikanska människor under 2019 tillbringade i genomsnitt 2 timmar och 55 minuter per dag med sina mobiltelefoner, upp nio minuter från föregående år (eMarketer, 2019).

3. Människor som bedriver produktforskning på sina telefoner

3. Människor som bedriver produktforskning på sina telefoner

Följande mobilstatistik visar hur mobila enheter påverkar kunders produktforskning. I takt med att världen blir mer digital har informationen varit mer fritt och lättillgängligt online, och konsumentbeteenden har förändrats för att återspegla detta.

Enligt de senaste mobilanvändningsdata sa nästan sju av tio internetanvändare i USA att de skulle söka efter kundutvärderingar på sina telefoner i en butik innan de kontaktade en säljare (eMarketer, 2019).

Och att läsa produktutvärderingar är inte det enda mobila kunder gör i butiker. De letar efter alternativa artiklar som är jämförbara med de de överväger att köpa, och 55 procent kontrollerar produktspecifikationer.

Sådana mobilanvändningssiffror understryker betydelsen av att erbjuda kunderna en bra mobilupplevelse, och köpmännen är väl medvetna om detta: hälften av dem har redan gjort det till ett av sina främsta kundinteraktionsinitiativ.

4. Shopping på språng

4. Shopping på språng

Människor använder sina mobila enheter för mer än bara produktforskning; många använder dem nu för att göra inköp.

Enligt de senaste mobildata är det starkt beroende av internetköp på mobila enheter, särskilt genom applikationer.

Mer än hälften av internetanvändarna (55,4%) använder sina mobiltelefoner för att handla online, och sju av tio (69,4%) säger att de använder shoppingapplikationer på sina mobila enheter – oavsett om det är en telefon eller en surfplatta (DataReportal, 2021) .

Kvinnor i åldrarna 16 till 24 är mest benägna att handla på sina mobila enheter, med 63 procent som har köpt en produkt online med sina mobila enheter den föregående månaden. Män i åldern 25 till 34 år är däremot mest benägna att bedriva mobilhandel (58,1%). Däremot är endast 35,8% av Internetanvändare i åldrarna 55 till 64 år hade gjort det.

Med så många människor som köper på sina telefoner, bör du prioritera ditt mobiloptimeringssätt som e -handelsföretagare. Detta gäller särskilt eftersom konsumenter som har haft en dålig upplevelse på en mobil webbplats är mycket mindre benägna att köpa från det företaget igen i framtiden.

5. Möjligheten att handla på en mobil enhet

5. Möjligheten att handla på en mobil enhet

Med tanke på bekvämligheten och tillgängligheten för online -köp, liksom kundernas omfattande användning av mobila enheter, uppfattar många kunder att bristen på ett mobilt shoppingalternativ är en affärsbrytare.

Tänk på dessa data om du fortfarande inte är övertygad om fördelarna med att optimera din e -handelsbutik för mobilhandel: När det gäller att välja märken eller butiker att köpa från, tror nästan sex av tio kunder att möjligheten att köpa varor på mobila enheter är en avgörande faktor (Google, 2019).

Fokusera på mobilhandelskomponenten i din webbutik när du utvecklar den. Det är viktigt att dina kunder har en felfri mobilköpsupplevelse.

Det inkluderar allt från att optimera din butiks komponenter (som bilder, layout, uppmaningsknappar och så vidare) för en bättre mobilupplevelse och garantera snabba laddningstider till en snabb betalningsprocess och många betalningsalternativ.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla